학사일정

교육과정

SM-CDR
교육과정 및 교과목 해설서
학년도 2024 학기 2학기
이수구분 1전선 학수번호 1전심
교과목명 식품가공공정학및실험
교과목명(영문) Food processing equipment design and experiment
교과목해설 식품가공학의 기초지식을 기반으로 식품공정에 대한 이론을 학습하고 그에 해당하는 기기를 개발함으로 실제 산업에서 활용이 가능한 기술을 학습함. 식품 가공 중에 사용하는 기계 중 한 개를 선정하여 프로토 타입의 형식으로 하드웨어, 소프트웨어, 기구설계 등의 실습을 통해 개발한다. 그리고 그 기기를 이용하여 실제 식품 가공에 적용해 본다. 2020년 다기능 식품건조분쇄기 개발, 2021년 인공지능 식품발효기 개발, 2022년 인공지능 제빵기기 개발.
교과목해설(영문) One of the machines used during food processing is selected and developed in the form of a prototype through practice such as hardware, software, and instrument design. Then, use the device to apply it to actual food processing. In 2020, multifunctional food drying grinder development, artificial intelligence food fermenter development in 2021, and artificial intelligence baking machine development in 2022.
top